10. syyskuuta 2018

Spontaani mökkireissu

Moikka!

Lähdimme perjantaina spontaanisti mökille viikonlopun viettoon. Itse olin ehtinyt jo asennoitua siihen, että mökkeilyt on tältä kesältä lomailtu, mutta kun mies yllättäen ehdotti vielä yhden viikonlopun viettämistä maaseudun rauhassa, suostuin tietysti mielelläni. Päätös osoittautui loistavaksi. Mökki herkästi unohtuu kesälomien päättyessä elokuussa, mutta itse asiassa ainakin tänä vuonna nyt syyskuussa olikin jopa passelimpi sää mökkireissulle kuin kesäkuumalla. Ulkona tarkeni liikkua ohuella pitkähihaisella, mutta viime kesän kaltaisesta paahtavasta ja voimat vievästä helteestä ei tarvinnut kärsiä.

Viikonlopun aktiviteetit noudattivat tuttua, ihanaa mökkikaavaa. Söimme perinteisiä kesäruokia eli pekoni-sienirullia, grillitassuja, perunasalaattia ja grillijuustoa. Ulkoilutimme koiraa, yritimme löytää lähimetsästä sieniä huonolla menestyksellä ja pelasimme korttipelejä. Yksi mökkiperinteistämme on Uuno Turhapuro -elokuvien katsominen, ja tämän viikonlopun aikana ehdimmekin katsoa melkein kaksi kokonaista elokuvaa. Kamera oli reissussa mukana, mutta en jotenkin halunnutkaan kaivaa sitä esiin tai valokuvata sen kummemmin. Nämä kuvat ovat siis jo aikaisempien mökkireissujen peruja.

Saunominen kuuluu tietysti mökillä asiaan, mutta vähän omaksi yllätykseksenikin kävimme kahtena päivänä myös uimassa. Olen yleensä kauhea vilukissa ja luonnonvesissä uiminen tekee lämpöisinä kesäkuukausinakin tiukkaa. Miehen kannustuksella uskalsin kuitenkin kokeilla uimista, vaikka ajatus epäilyttikin. Ensimmäisellä kerralla vedestä noustessa koko kroppa tärisi ja hampaat kalisivat, mutta saunassa olo tasaantui nopeasti. Ja seuraavilla uimakerroilla vesi ei enää edes tuntunut kovin kylmältä! Kun laiturin tikkaat laskeutui salamannopeasti jäämättä miettimään, järvessä pystyi uiskentelemaan ongelmitta vähän pidemmänkin uintikierroksen.


Pelkän rentoutumisen lisäksi viikonloppu oli varsin opiskeluntäyteinen. Olen tehnyt itselleni ehkä vähän liiankin kunnianhimoisen lukusuunnitelman ylimääräisen tentin suorittaakseni, joten varsinkin lauantaina istuin mökin pirttipöydän äärellä monta tuntia kurssikirjaa päntäten. Toisaalta, mökin rauhassa oli joka tapauksessa mukavampaa opiskella kuin kotona. Kirjoitan opiskelujen aloittamisesta ja syksyn ajatuksista varmaan tarkemmin vielä omassa postauksessaan.

Rentouttavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti