8. helmikuuta 2019

Omat suosikkiblogini

Jos verrataan blogimaailman kulta-aikaan ja tämän hetken hittiblogien elinkaareen, minä lähdin mukaan blogin kirjoittamiseen tosi jälkijunassa. Viime vuosien hittijuttu on ollut YouTube ja podcastit blogiskenen vähitellen hiljennyttyä. Hyviä bloggaajia on kuitenkin edelleen, ja itse rakastan  videoiden ja äänitysten sijaan nimenomaan kirjoitetun materiaalin lukemista. Useat lähemmäs vuosikymmen sitten aloittaneet suosikkiblogit ovat vakiinnuttaneet paikkansa lukijoiden listoilla, ja vaikka uusia helmiä blogitaivaalle ei ehkä enää niin tiuhaan sytykään, onneksi luettavaa löytyy edelleen runsaasti. Tässä lista omista, isommista tai pienemmistä, suosikkiblogeistani!


Iina Hyttisen blogi on varmasti yksi Suomen menestyneimmistä. But I'm a human not a sandwich on ehkä ennen kaikkea lifestyle-blogi, jossa aiheet vaihtelevat perheestä ja parisuhteesta tyyliin ja ruokaan. Erityistä blogissa on mielestäni se positiivinen tyyli, jolla Iina kirjoittaa: vaikka postaukset eivät ole mitään siloiteltua höttöä, perheen valoisa elämänasenne paistaa teksteistä kauas.


En itse asiassa ole (valitettavasti!) lukenut Julian blogia vielä kauaa, vaan löysin sen sattumalta puolisen vuotta sitten. Välittömästi pari postausta selattuani blogi sai kuitenkin paikan nettiselaimeni kirjanmerkeistä, päivittäin tsekattavasta vakiolukemistosta. Julia Thurén kirjoittaa todella mielenkiintoisesti muun muassa vanhemmuuteen ja rahaan liittyvistä teemoista. Hänellä on tosi hauska, omanlaisensa tyyli kirjoittaa, joten vaikka aiheet ovat yleensä timanttista ja superkiinnostavaa asiaa, blogin värikkään kielen äärellä saa myös välillä nauraa. Lisäksi blogin kommenttiosiossa käydään usein erittäin mielenkiintoisia keskusteluja.


Ostolakossa on blogi, jota olen seurannut tältä listalta kaikista pisimpään. Olen tainnut seurata vastikään kymmenenvuotista taivaltaan juhlistanutta kosmetiikkablogia lähestulkoon sen alkuvuosista asti. Muistan vieläkin, miten löysin Ostolakkoon 12-vuotiaana, kun innostuin kynsitaiteesta ja halusin lukea parhaat vinkit siihen, miten omat kynnet saa kasvamaan vahvoiksi ja kauniiiksi - voi voi :') Virven postaustahti on ihailtava, ja Ostolakosta löytää asiantuntevaa tietoutta kaikenlaisista ihonhoitoon, meikkeihin ja etenkin korealaisiin tuotteisiin liittyvistä teemoista. Vaikken ole ikinä ollut mitenkään superkiinnostunut kosmetiikasta, jokin Virven tyylissä on saanut minut pysymään matkassa kaikki nämä vuodet. Nykyään postauksia tulee kosmetiikkatuotteiden ohella myös mm. minimalismiin liittyvistä teemoista.


Ennen Kaksplussan alla Kotitalouskriisi-nimellä kulkenut Maria Nordinin blogi on mielestäni supermielenkiintoinen. En ole läheskään kaikesta samaa mieltä Marian kanssa, ja hänen tekstintä ovatkin aiheuttaneet toisinaan kuohuntaa, mutta ainakin blogista saa aina uutta ajateltavaa. Nordinin blogin pääpaino on nykyisin mielen voimassa ja tietoisessa hyvinvoinnissa, johon yhdistyy äitiyteen, ekologisuuteen ja kemikaalivapaaseen elämään liittyviä aiheita. Maria tunnetaan myös vauvojen vessahätäviestinnän sanansaattajana.


Lähiömutsi on perheblogi, jonka lämminhenkinen tyyli, osuvat arjen kuvaukset sekä kiinnostavat asiahenkisemmätkin postaukset saavat palaamaan sinne yhä uudestaan ja uudestaan. Vanhemmuuden lisäksi Hannen blogissa näkyvät ekologiset ja eettiset arvot muun muassa kotimaanmatkailun ja laatikkopyöräilyn muodossa. Myös yhteistyöpostaukset tehdään laadukkaasti ja blogin arvoja kunnioittaen.


Iidan matkassa
Iidan blogi on singahtanut suosioon viimeisen vuoden aikana, ja suunnilleen sen aikaa olen itsekin ollut lukijana. Perheeseen, (yksinhuoltaja)vanhemmuuteen ja vauva-arkeen liittyvien tekstien lisäksi Iida kertoo blogissa muun muassa sinkkuudesta sekä jakaa ruokareseptejä. Lapsiin liittyviin aiheisiin tuo mukavaa kulmaa sekin, että Iida on lastentarhanopettaja, ja pohtii kasvatusta blogissaan toisinaan myös ammattilaisen näkökulmasta.


Siinä missä yleensä haen blogeista lifestyleä, arkea tai asiaa, Lauran blogi on uskomattoman upean kirjoitustyylinsä ansiosta enemmänkin taidetta. Tekstit ovat yleensä pieniä hetken kuvauksia, jotka on toteutettu mielettömän kauniilla tavalla. Lauran postaukset onnistuvat aina vähintäänkin koskettamaan tai herättämään ajatuksia.


Hienostelun tai viimeiseen asti siloiteltujen ammattikuvien sijaan Puutalobabysta löytyy ihanaa, lämminhenkistä ja riemunkirjavaa arkea. Krista kirjoittaa usein hauskoista arjen sattumista, ja kiinnostava on myös perheen elämäntapa: viimeiset pari vuotta perhe on asunut talvikuukaudet Espanjassa palaten aina kesäksi Suomeen puutalokotiinsa. Puutalobabya lukiessa tulee aina hyvälle tuulelle.


Saranda Dedollin Tyhjä ajatus on myöskin minulle uudempi tuttavuus, mutta silti ihan huippu sellainen. Blogissa käsitellään elämään liittyviä aiheita maan ja taivaan välillä, mutta erityisesti vastuullisuuteen liittyvät teemat sekä raskauteen ja aivan pian starttaavaan vauva-arkeen liittyvät postaukset ovat olleet omia suosikkejani. Tykkään hurjasti Sarandan tavasta kirjoittaa, ja erityisen papukaijamerkin voisi antaa myös blogin kommenttisektorille. Saranda vastaa kommentteihin aina todella ihanasti ja ajatuksella, joten tänne jättää mielellään myös oman viestinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti