26. toukokuuta 2019

Kesäsuunnitelmia


Toukokuu on edennyt aivan loppusuoralle ja kesä lähestyy kovaa vauhtia. Lämpimän aurinkoiset päivät ovat saaneet jo monena päivänä kesäfiilikselle, vaikka tällä hetkellä lämpömittari näyttääkin alle kymmentä astetta ja kumisaappaat on nostettu kaapista eteiseen. Tämä kesä tuntuu monella tapaa erilaiselta kuin aiemmat, ja minun on ollut ehkä vähän vaikeaa orientoitua ajatukseen lähestyvistä kesäkuukausista.

Suurin syy kesän erityisyyteen on tietysti raskauteni ja odotettavasti heinäkuun lopulla syntyvä vauva. Lapsi tulee takuulla jakamaan kesän kahtia: aikaan ennen hänen syntymäänsä ja sen jälkeen. Vaikka minulla on luultavasti kaksi kuukautta aikaa lomailla ennen beben saapumista, olen jotenkin mieltänyt koko kesän niin vahvasti vauvaan, etten ole oikein osannut tehdä mitään konkreettisia suunnitelmia kesä-heinäkuulle. Asiaan vaikuttaa myös se, että mies ei lomaile, vaan on arkisin koululla suorittamassa kesäopintoja. Mitään pidempiä reissuja emme siis pääse tekemään.


Mitä sitten toivoisin kesältä? Tällä hetkellä varsinaisella to do -listalla odottaa ainoastaan yksi rastitettava ruutu, nimittäin jonkin kirjatentin suorittaminen ja muutaman lisäopintopisteen kerääminen kevään saldoon. Kanditutkielma oli sen verran intensiivinen projekti, etten halunnut ottaa sen rinnalle liikaa muita kursseja. Koska jään syksyllä vuodeksi äitiyslomalle, on kuitenkin kiva kerryttää pari ekstranoppaa maisteritutkintoon jo valmiiksi. En ole vielä edes valinnut, minkä kurssin suoritan, mutta onneksi valinnanvaraa riittää. Aion aloittaa opiskelun viimeistään kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja saada toivon mukaan rauhallisella mutta tehokkaalla tahdilla tentin suoritettua ennen kuun loppua.

Muutoin en ole oikeastaan suunnitellut kesäksi mitään. Mökille olisi kiva palata ennen vauvan syntymää viikonloppuvisiitille ja jossain kohtaa kesää järjestämme varmaankin polttarit syksyllä avioituvalle ystävälleni. Neuvolakäynnitkin tihenevät loppuraskautta kohden huomattavasti. Muuten olen ajatellut puuhastella itsekseni juuri sellaisia lomajuttuja kuin haluankin - kävellä kirjastoon lehtiä selailemaan, katsastaa kirppareilta viimeiset hankinnat vauvalle ja tehdä käsitöitä. Vaikka kesän aikajanaa on yhä raskauden takia jotenkin vaikea hahmottaa, uskon, että minulle tulee oikein mukava loma. Ainakin elokuu tulee varmasti olemaan ikimuistoinen, elämää mullistava ja mieleenpainuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti