30. toukokuuta 2019

Peruskuulumiset, pelargonit ja parvekeremppa

Tämä viikko on mennyt tosi nopeasti. Maanantaiaamuna oli tavallista pidempi neuvolakäynti, jonka jälkeen käväisin itsekseni kirjastossa ja kaupungilla. Mies nappasi minut suoraan keskustasta autolla vanhempiensa luokse käymään, ja illalla meille tuli vielä kylään pienryhmäporukka. Tiistai kului kotosalla, mutta keskiviikkona kokoonnuimme seurakunnasta tuttujen tyyppien kanssa erään kaverin luokse pelaamaan Dungeons & Dragonsia. Olen pelannut peliä aikaisemmin miehen kavereiden kanssa, mutta edelliskerrasta on jo aikaa. Olikin hauska aloittaa uusi DnD-seikkailu uuden porukan kesken. Emme vielä päässeet juuri alkua pidemmälle, joten aiomme jatkaa toisella sessiolla kesäkuun puolella. Tarkoituksena oli vetää läpi varsin lyhyt stoori, mutta saa nyt nähdä, kuinka monimutkaiset juonikuviot hahmomme saavat aikaiseksi...

Aivan pian vaihtuu jo kesäkuuksi, mutta en ole tässä kuussa raportoinut jokakuukautista kuukauden haastettamme tänne blogiin. Päätimme jatkaa huhtikuun linjalla Raamatun lukemiseen ja rukoiluun keskittynyttä haastettamme, mutta muokkasimme sitä hieman. Päivittäisen tunnin itsenäisen Jumalan seurassa vietetyn ajanjakson sijaan vietämme kumpikin puoli tuntia omaa aikaa Raamattua tutkien tai rukoillen. Toisen puolituntisen vietämme yhdessä: juttelemme ja käymme läpi Raamatusta yksinämme tekemiämme havaintoja, rukoilemme sekä luemme yhdessä Raamattua. Tällä hetkellä olen itse menossa 2. Samuelin kirjassa, kun taas kahdestaan olemme lukeneet heprealaiskirjettä. Olen aina ajatellut, että Raamattutietämykseni on kohtuullisen hyvä, mutta päivittäinen Raamatun lukeminen on kyllä tuonut huimasti lisää havaintoja ja tietoa. Kun kirjaa ei ole aikaisemmin lukenut järjestelmällisesti, yksityiskohdat ovat unohtuneet ja osaa ei ole välttämättä koskaan edes kuullut.


Miehelle iski flunssa, joten menin tänään itsekseni vanhempien luokse kylään siskon kyydissä. Syömisen ja koirien ulkoilutuksen jälkeen käväisimme puutarhakaupassa ostamassa kukkia ulos ruukkuihin. Istutimme pelargoniat, muratit ja muutamat yrtit äidille kotipihaan ja siskolle terassille vietäviksi. Meille ei tällä kertaa ollut tarvetta hankkia mitään, koska taloyhtiössämme hiljattain alkaneen remontin vuoksi parveke poistuu käytöstä. Meitä parvekkeen puuttuminen ei juuri haittaa, koska emme ole oikeastaan koskaan sitä juurikaan käyttäneet. Ärsyttävää oli lähinnä se, että tieto parvekkeen tyhjentämistarpeesta tuli viikon varoitusajalla, joten jouduimme käyttämään yhden kokonaisen päivän kaiken mahdollisen purkamiseen. Häkkivarasto piti järjestellä uuteen uskoon, jotta muun muassa parvekkeen lattiassa olleet puupaneelit saatiin talteen. Onneksi saimme isommat kalusteet jemmaan vanhempieni luokse.

Parvekkeen käyttökielto on ikävä lähinnä koiran kannalta, koska hän on kyllä käyttänyt tilaa päivittäin meidänkin edestämme. Parveke on ollut mukava oma hengailupaikka hauvalle, kun pihalla vapaana ulkoilemisen mahdollisuutta ei kerrostalossa valitettavasti ole. Uskon kesän menevän jotenkuten ilman parvekettakin, koska helteisellä säällä lasitettu parveke on niin kuuma, ettei koira ole siellä viihtynytkään. Syksyn ja alkutalven kannalta tilanne on kuitenkin harmillinen. Lisäksi minua epäilyttää, miten huputettu julkisivu ja ikkunoiden pitäminen kiinni vaikuttaa jo muutenkin kesäisin pätsiksi lämpenevään kämppäämme. Olemme nyt onneksi saamassa sälekaihtimet, mutta olisi kiva, ettei verhoja tarvitsisi pitää koko loppuvuotta kiinni remonttimiesten tirkistelyn varalta. Remontin meteli ei myöskään ole välttämättä kaikista hauskin juttu pienen vauvan kanssa, mutta kaipa tässä jotenkin pärjäillään. Onneksi voin äitiyslomalla hengailla tarvittaessa vaikka vanhempien luona, jos kotona ei ole järin viihtyisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti