19. toukokuuta 2019

Raskausviikot 28-30

Toinen raskauskolmannes meni täysin ilman oireita, mutta nyt kolmannen pyörähdettyä käyntiin pienet, onneksi vielä toistaiseksi varsin harmittomat jomotukset ovat alkaneet vaivata aina toisinaan. Jos istun vähänkään huonossa asennossa tai pitkiä aikoja kerrallaan, kylkiluiden alle ylävatsaan alkaa särkeä. Varsinkin oikealla puolella kipu on välillä häiritsevää. Tuntuu siltä, kuin kasvava maha olisi työntänyt sisuskalut aivan kylkiluihin kiinni. Onneksi asennon vaihto yleensä auttaa. Lisäksi harjoitussupistuksia on alkanut tulla aiempaa useammin, muttei kuitenkaan mitenkään huolestuttavan paljoa. Itse asiassa harjoitussupistuksia on tainnut tulla satunnaisesti jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt niiden muututtua yleisemmäksi ilmiöksi olen hoksannut, mistä mahan ajoittaisessa kovettumisessa on kyse.

Neuvolakäynnit alkavat nyt tulevilla viikoilla tihentyä. Toukokuussa käyntejä on peräti kaksin kappalein, koska huhtikuun lopulle kuulunut tarkastus siirtyi viikolla eteenpäin. Minulle oli varattuna aamun ensimmäinen aika, mutta kun menin kahdeksan aikoihin paikalle, terveydenhoitaja tuli pahoitellen kertomaan, että oma neuvolatyöntekijämme on sairastunut. Koska kaikki muutkin tulivat töihin vasta kahdeksaan eikä sijaista ollut ainakaan vielä paikalla, he eivät olleet ehtineet ilmoittaa asiasta etukäteen. Jouduin siis lähtemään tyhjin käsin kotiin. Onneksi käynnin peruuntuminen ei siinä mielessä haitannut, että minulla ei ollut sinä aamuna muita kiireitä, ja viikko sinne tai tänne tuskin mitään sen pahemmin heilauttaa. Yleensä olemme myös aina menneet neuvolakäynneille miehen kanssa yhdessä, mutta tuona aamuna hän ei ollut koulukiireiltään jaksanut lähteä mukaan. Hyvä tuuri siis siinä mielessä, ettemme molemmat tehneet turhaa reissua.

Jollyroomista tekemäni vauvantarviketilaus eli turvaistuin, kantoreppu, manuaalinen rintapumppu, pinnasängyn reunapehmuste sekä hoitoalusta saapuivat. Suurin osa päätyi vielä häkkivarastoon odottelemaan myöhempiä raskausviikkoja. On kuitenkin mukavaa, että tuotteet ovat nyt perillä ja lupausten mukaisiksi todettu. Lisäksi löysin sattumalta taloyhtiömme roskakatoksesta siistissä kunnossa olevan, söpön Minni Hiiri -kuvioidun potan. Otin potan meille putsausta ja jatkokäyttöä varten. Potta ei välttämättä tule ihan heti tarpeeseen, vaikka kävinkin Maria Nordinin Vaipaton vauva -verkkokurssin ja aion yrittää soveltaa  vessahätäviestinnän  oppeja beben kanssa. Kätevää kuitenkin, että pottakin löytyi tuosta noin vain ilmaiseksi! Innostuin myös pitkästä aikaa hankkimaan vauvalle muutaman vaatteen kirpputorilta. Pyjamia puuttui vielä, koska äitiyspakkauksessa sellaisia tulee vain yksi, joten kun kirpparilta sattui löytymään kivoja, ostin kerralla useamman. Olen myös tosi iloinen, että Kela ryhtyi vihdoin jakamaan vuoden 2019 äitiyspakkauksia. Voin siis rauhassa tehdä tukihakemukset, eikä niitä tarvitse enää lykätä toukokuun lopulle.

Sorruin myös yhteen upouuteen hankintaan vauvalle.  Uusista lastenvaatteista silmääni miellyttävät eniten Newbien kohtuuhintaiset mutta älyttömän suloiset vauvanvaatteet. Ihastelin kaupassa jo alkuraskaudesta Newbien vaaleansinistä college-paitaa, jossa on pieni tasku ja nalle. Nyt se oli 30 prosentin alennuksessa, ja vaikka alennus ei siis ollut mitenkään valtaisa, en voinut vastustaa kiusausta. Kai sitä yhden uudenkin vaatteen saa ostaa? Valitsin myös kooksi selkeästi isomman 74, jotta paita mahtuu vauvalle pidempään. Lisäksi kaikki tähänastiset hankintani kuten myös äitiyspakkauksen sisältö päättyy kokoon 68, joten vähän suurempia vaatteita ei ole vielä entuudestaan ollenkaan. Voi miten söpöltä meidän pieni tuleekaan näyttämään paidassaan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti