5. elokuuta 2019

Mökillä viikon ikäisen kanssa


Lähdimme viime viikon perjantaina ensimmäistä kertaa vähän pidemmälle vauvan kanssa. Miehen isoäidillä oli 70-vuotissyntymäpäivät heidän mökillään. Olimme alunperin arvelleet, ettemme pääsisi paikalle, mutta koska vauva syntyi sopivasti hieman luultua aikaisemmin ja eka viikko sujui niin hyvin, päätimme kuitenkin osallistua. Emme tosin jääneet mökille yöksi muiden tapaan, vaan ajoimme illalla takaisin kotiin. Matkaa mökille on onneksi vain noin tunnin verran, niin tällainen päivävisiittikin oli ihan mahdollinen.

Paikalla olivat kaikki miehen perheenjäsenet eli hänen vanhempansa, sisko kumppaninsa kanssa, veli kaverinsa kanssa ja toinen sisko. Sekä tietysti mummu itse! Samalla miehen isä, veli ja mummu tapasivat vauvan ensimmäistä kertaa. Varsinkin mummu oli oikein otettu suvun uudesta jäsenestä. Saimme otettua myös hyviä perhekuvia: neljän sukupolven potretin sekä otoksen koko perheestä. 

Vauva viihtyi mökillä oikein hienosti, olihan siellä useampia käsipareja sylittelemässä ja heijaamassa. Hänellä on ollut viime aikoina varsin paljon vatsavaivoja, mutta miehen äidin neuvomat asennot auttoivat vähän niihinkin. Illalla vauva nukkui tyytyväisenä pitkät pätkät raittiissa ulkoilmassa vilttiin käärittynä. Mökillä olikin nimittäin yllättävän kylmä: minäkin olin lähtenyt reissuun shortseissa, mutta aika pian illan edetessä sai kyllä vaihtaa pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta päälle ja kääriytyä täkkiin.

Tällainen yhden päivän mökkivisiitti oli oikein sopiva harjoituskerta reissaamiseen. Paljoahan me emme matkustele muutenkaan, mutta oli kiva huomata, että vähän kotiseutua pidempikin autoreissu sujuu vauvan kanssa mukavasti. Tänään vauva tapaakin sitten ensimmäistä kertaa pienryhmäporukkamme ja myös itseään viikon vanhemman vauvakaverin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti