24. elokuuta 2019

Kaasomeininkejä

Lokakuun alussa juhlitaan hyvän ystäväni häitä, ja olen yksi hänen kolmesta kaasostaan. Polttarijärjestelyt ovat siis jo hyvässä vauhdissa. Tapasin tänään yhtä toista kaasoa kahvittelun merkeissä ja mietimme taas polttarikuvioita piirun verran eteenpäin. On ollut hauskaa taas järjestellä porukalla juhlia nyt, kun edellisistä kekkerijärkkäilyistä eli parhaan ystäväni baby showereista on kulunut muutama kuukausi.


Olen ollut kerran aikaisemminkin kaasona, joten osin homma on jo tuttua. Eri morsian ja kaveriporukka kuitenkin tekevät juhlajärjestelyistä aika erilaisia. Edelliset polttarit järjestettiin melko pienellä porukalla ja edullisella budjetilla, ja suunnittelimme ne pitkälti kahdestaan toisen kaason kanssa. Näihin syksyisiin juhliin on puolestaan tulossa reilusti yli 15 vierasta, asumme kaasojen kanssa kaikki eri paikkakunnilla emmekä tunne toisiamme kovin hyvin ennestään. Onneksi järjestelyt ovat silti sujuneet tosi hyvin. Itse jaksoin panostaa suunnitteluun hyvin vielä heinäkuussa ennen vauvaa, ja toinenkin kaaso on tosi aktiivinen ja innokas organisoija. Kolmas kaaso puolestaan järjesti hyvän ja halvan ohjelmanumeron kontaktiensa kautta. Vielä täytyy suunnitella yksityiskohtia, kuten ruokapolitiikkaa ja morsiamen tehtäviä, mutta uskon, että saamme homman kasaan kunnialla.

Polttarimeininkeihin osallistuminen reilun kuukauden ikäisen vauvan äitinä on toki sekin mietityttänyt. Päivään on tarkoitus sisältyä brunssi, tanssitunti, tehtäviä ja kaupunkikiertelyä, melontaa, mökkeilyä sekä saunomista. Valtaosa vieraista aikoo myös yöpyä mökillä. Olenkin joutunut vähän punnitsemaan, mihin kaikkeen pystyn itse beben kanssa osallistumaan. Olisi toki ihanaa olla mukana koko päivän ja kaikessa, mutta vähän veikkaan, että se kävisi liian raskaaksi meille molemmille. Olenkin vähän miettinyt, että skippaisin osan keskipäivän aktiviteeteista ja menisimme siksi aikaa kotiin lepäämään ja valmistautumaan iltapäivän ja illan mökkeilyyn. Olen myös suostutellut miestä, että hän hakee meidät illalla kotiin. Vaihtelevasti nukkuva vauva ja yöpyminen tuntemattomalla mökillä ison tyttöjengin kanssa ei ehkä olisi kovin hyvä idea.

Itse häissä meille kaasoille ei onneksi ole mitään kovin kummoisia tehtäviä, ainoastaan yleistä vieraiden ohjaamista ja juhlien sujuvan kulun varmistamista. Morsian on myös painottanut, että minä saan täyden vapautuksen kaikesta sellaisesta, mitä en vauvan kanssa pysty tai jaksa hoitaa. Häitä edeltävänä päivänä olisi tarkoitus koristella juhlatila valmiiksi, mutta en ole vielä varma, menenkö sinne vai säästelemmekö voimia itse hääpäivää varten. Menen jo aamulla aamiaiselle ja laittautumaan tyttöjen kanssa ennen varsinaista vihkimistä ja juhlaa. Koska vauva syö vain rintaa, "joudun" ottamaan hänet mukaan kaikkialle. Virike- ja ärsyketulva on siis pienelle melkoinen, kun koko päivä on menon ja meiningin täyteinen. Mutta uskon, että selviämme silti hyvin! Mies on onneksi häissä mukana, joten voimme vaihdella vauvan sylittely- ja hyssyttelyvuoroja. Aina voi vetäytyä sivummalle tai vaikka lähteä aiemmin kotiin, jos tuntuu, että hänelle alkaa riittää. Vauvan kanssa elämä ja erilaisiin huvituksiin osallistuminen on tosi erilaista ja usein mutkikkaampaa kuin ilman häntä, mutta niistä nauttiminen silti ihan mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti