3. marraskuuta 2018

Päivä kanssani: mitä tein tavallisena torstaina

Tänään vuorossa on vähän erilainen kuulumispostaus. Monissa blogeissa on aika ajoin näkynyt tällaisia "päivän puuhat kronologisesti kellonaikoineen" -tekstejä, ja ajattelin, että tällainen olisi vaihteeksi hauska tapa raottaa meikäläisen arkea. Tervetuloa siis kurkistamaan minun torstaipäivääni ensimmäinen marraskuuta!

6.40: Herätyskello valaisee makuuhuoneen ja alkaa vähitellen voimistuen soittaa Radio Deitä. Olen nukkunut sikeästi, joten olo on vielä vähän uninen. Mittaan aamulämmön, merkkaan sen Flo-sovellukseen ja nousen aamiaiselle. Syön tuttuun tyyliin kauratyynyn juustolla ja kurkulla, pikapuuroa mansikkahillolla sekä juon lasillisen mustikkakeittoa. Käymme viemässä yhdessä mieheni kanssa koiran pienelle aamukävelylle, ja lenkiltä tultuamme menemme suihkuun.

8.00: Aamutoimet on hoidettu, joten istahdan hetkeksi tietokoneelle. Selaan läpi pari uutta postausta seuraamistani blogeista. Tarkistan myös tälle päivää aiemmin kirjoittamani blogitekstin ja julkaisen sen. Lopuksi kertaan vielä nopeasti läpi päivän opiskelujutut. Tänään ohjelmassa on ensiksi lukupiiriä, joten luen läpi tämänkertaisesta artikkelistamme tekemäni muistiinpanot.

8.45: Lähden kävelemään yliopistolle. Kuuntelen kävellessäni tapani mukaan Spotifyta: tällä kertaa luukutan pääosin kristillistä musiikkia, kuten Immanuelia ja Krakaa.


9.00: Kokoonnumme lukupiiriryhmäni kanssa yliopiston ryhmätyötilaan. Yksi ryhmäläinen on valmistanut alustuksen artikkelistamme, ja keskustelemme siitä yhdessä. Lisäksi sovimme vähän käytännön asioita, koska tämä on ensimmäinen varsinainen tapaamiskertamme. Päätämme, että minä teen alustuksen ja raportin ensi viikon tekstistä.

10.15: Valinnaisen kurssini luento alkaa. Tällä kertaa aiheena on alan historia. Kuuntelen ja teen muistiinpanoja, mutta lopputunnista minulla on niin kamala nälkä, että mahani murina vähän häiritsee keskittymistä. Jostain syystä minulle tulee aamupäivisin todella nopeasti nälkä, vaikka syön tukevan aamiaisen. Toivon, että vieruskaverit eivät häiriinny mahani konsertista.

11.45: Luento päättyy ja lähden kävelemään yliopistolta kohti keskustaa, jossa olen sopinut tapaavani parhaan ystäväni kanssa. Olen perillä reilusti etuajassa, joten istuskelen kauppakeskuksessa ja selaan odotellessa Pinterestistä raskausaiheisia tekstejä.

12.30: Ystäväni saapuu, ja menemme kahvilaan lounaalle. Otan kana-mozzarellavoileivän ja kaakaon. Juttelemme raskaudesta sekä töihin liittyvistä peloista ja pohdinnoista. Ihana nähdä taas häntä!

14.30: Päätämme lähteä kahvilasta ja kierrellä vähän kauppoja. Tarkistamme muutaman kirpputorin tarjonnan ja päädymme lopuksi vaatekauppaan. Ystäväni odottaa vauvaa, joten hän ostaa tulevalle tulokkaalle sekä itselleen housut. Itse en osta mitään, koska minulla ei ole nyt mitään erityisiä tarpeita.

16.00: Saatan ystäväni bussipysäkille ja lähden itse kävelemään kotiin.


16.30: Saavun kotiin ja moikkaan miestä. Istumme hetken lattialla, vaihdamme kuulumiset ja leikimme koiran kanssa. Laitan myös spagetit kiehumaan: tänään ruokana on jo aikaisemmin valmistamaamme jauhelihakastiketta.

16.45: Syömme ruoan ja juomme sen jälkeen kahvia ja teetä olohuoneessa elokuvaa katsellen.

17.15: Avaan läppärin ja kirjoitan tähän blogipostaukseen kännykkää apuna käyttäen muistiin päivän tähänastisen kulun. Sitten jatkan opintoja: kirjoitan päivän luentoon liittyvää tekstiä sekä luen luvun tenttikirjaa.

19.30: Opiskelussa menikin hieman enemmän aikaa kuin odotin.  Juttelemme miehen kanssa siitä, mitä tekisimme illalla. Hartiat ovat jumissa, joten päätämme tehdä lyhyen niskajumpan. Teimme aikaisemmin jonkin aikaa päivittäin YouTubesta opeteltua, nörttiniskan taltuttamiseen tarkoitettua ohjelmaa, mutta viime kuukausina se on unohtunut kokonaan. Kylläpä tuntuu hyvältä venyttää jumisia hartialihaksia!

20.00: Pelaamme Lord of the Rings: The Third Age -peliä. Viime aikoina emme ole juurikaan ehtineet pelata, joten on kiva viettää pieni pelituokio yhdessä!

20.35: Viemme koiran iltakävelylle.

21.05: Palaamme lenkiltä kotiin, teemme iltapalaa (näkkileipää ja luonnonjogurttia myslillä) sekä katsomme samalla hetken elokuvaa. Puolen aikoihin harjaan hampaat ja luen tovin John Burken hengellistä Mielen muutos -kirjaa.

22.10: Nukkumaanmenoaika!

Sellainen päivä! Oli ihana nähdä taas ystävää,  kouluhommia oli hieman tavallista vähemmän ja kotitöitäkään ei tarvinnut tehdä koko päivänä. Kokonaisuudessaan torstai kului siis oikein mukavissa ja rennoissa merkeissä. Mielestäni tällaisen postauksen teko oli myös kivaa, joten ehkä innostun kirjaamaan ylös päivän kulkua joskus toistekin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti