19. tammikuuta 2019

Taas arkea ja muutos arkirutiiniin


Reilu viikko kevätlukukauden opiskeluja takana ja pakko sanoa, että kiire ja normiarjen intensiivisyys pääsivät vähän yllättämään. Yli kolmen viikon joululomalööbaaminen sai kätevästi unohtamaan arjen realiteetit. Tosin ihan pelkästä lomamoodista aikataulun palapelimäistä fiilistä ei voi syyttää, vaan työmäärä on nyt ollut oikeasti selvästi suurempi kuin viime syksynä. Mies on ollut useana päivänä viiteen asti koulussa, joten esimerkiksi koiran ulkoilutus on jäänyt enimmäkseen minun kontolleni. Omaa aikatauluani ovat tukkineet kandiprojektin alkuun saattaminen, päiväkotisijaisuudet ja ylipäätään kaikenlaisen ylimääräisen kasaantuminen tähän tammikuun puolivälin tietämille.

Onneksi kiire ei ole ollut pelkkää stressaavaa raatamista, vaan myös paljon tosi kivaa ja ihanaa ohjelmaa. Olen tavannut ystäviä ja perhettä, olemme käyneet seurakunnassa, on ollut parturia ja muuta sekalaista pikkumenoa. Tein tällä viikolla jopa poikkeuksen perinteiseen kolme postausta viikossa -blogiaikatauluuni ja totesin, että kaksi tekstiä viikossa on ihan ok kiireisempinä aikoina.


Kiireinen viikko on saanut meidät myös tekemään muutoksen kaupassakäynti- ja kokkausrutiineihimme. Tähän asti tapanamme on ollut ostaa aina joka kauppareissulla kahden lämpimän ruoan ainekset, ja mennä uudelleen ostoksille sitten, kun edelliset ruoat alkavat loppua. Välillä tämä on kuitenkin tarkoittanut jopa joka toinen päivä tapahtuvia kauppareissuja, mikäli ruoiksi on valikoitunut kuuden annoksen makaronilaatikon tai valtavan soppakattilallisen sijaan vaikkapa kanasalaatti tai pizza. Ennen se oli ihan fine, kun kauppareissun sai kyllä tungettua päivään kuin päivään, mutta enää ei niinkään. Sitä paitsi, miksi ihmeessä ravata siellä kaupassa harva se päivä, kun vähempikin riittää?

Otimme siis käyttöön uuden strategian. Kerran viikossa kunnon isot ruokaostokset ja kaappeihin sekä pakkaseen jemmaan helppoja, pitkään säilyviä ruoka-aineksia. Kun jaottelin puhelimeen listaa arkiruoistamme sen perusteella, kuinka hyvin niiden raaka-aineet säilyvät, oikein yllätyin. Suurin osa vakioruoistamme lukeutuu pitkään säilyvien listaan. Niitä voi siis huoletta varastoida kotona pahan päivän varalle. Nopeammin pilaantuvista aterioistakaan ei tietenkään tarvitse luopua, vaan niitä voi valmistaa aina heti uuden viikon alussa kaupassa käynnin jälkeen. Uskon, että tämä uusi tyyli auttaa meitä karsimaan hieman myös ruoan tilaamista sekä ulkona syömistä, kun pikaista mahantäytettä varten ei ole aina pakko sännätä kauppaan tai hampurilaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti