17. huhtikuuta 2019

Hiusherääminen

Hiuksillani on kahdenlaisia kausia. Tai no, ehkä voisi puhua ihan suosiolla vain vuodenajoista, talvesta ja kesästä.

Talvikaudella hiukseni ovat 24/4 auki. Suihkin niihin epätoivoisesti hoitosuihketta sähköisyyden kurissa pitämiseksi, mutta kampauksia ei päässäni nähdä. Olen kova palelemaan ja korvani jäätyvät ulkona saman tien, joten joudun käyttämään aina ulkoillessa pipoa, vaikka mittari näyttäisi plusasteita. Pipon alla lettiviritelmät, pompulat ja kaikki muutkin systeemit joko lytistyisivät, sotkeentuisivat tai saisivat minut näyttämään kaljulta. Tylsää hiuskautta kestää aina siis vähintään puolet vuodesta. Se on harmi, koska juuri sen sähköisyyden kannaltahan vaikka ponnari olisi nimenomaan kätevä, kun haituvat eivät pääsisi leijailemaan joka suuntaan. Ja onhan all day every day auki -malli pidemmän päälle aika tylsä.


Näin kevään korvilla havahdun yleensä hiushorroksestani ja muistan, että erilaiset kampauksetkin ovat olemassa. En ole mikään taituri hiustenlaitossa enkä ymmärrä, miten ihmisten koordinaatio, käsien ylhäälläpitovoima ja hahmotuskyky riittävät monimutkaisten lettiviritelmien tekoon oman pään taakse. Ponnarin ja letitetyn ponnarin lisäksi keskitynkin mieluiten etuhiuksiin tehtäviin kampauksiin. Niissä yhdistyvät sekä aukinaisten että laitettujen hiusten edut: hiukset kehystävät kasvoja, mutta etuhiukset ovat poissa tieltä ja kokonaisuus on heti paljon mielenkiintoisempi.

Lukioaikoina en pitänyt hiuksiani koskaan täysin auki, vaan tein joka aamu etuhiuksiin jonkinlaisen letin tai kiepautuksen, jonka kiinnitin sivulle. Valikoimaa onkin siis ehtinyt kertyä jonkin verran. Hauskoja ja vähän perusmalleista poikkeavia suosikkejani ovat vesiputouskierre ja käärme. Olen löytänyt melkein kaikki vähänkään erikoisemmat hiustyylini Cute Girls Hairstyles -kanavalta YouTubesta. Heillä on tosi paljon monimutkaisia ja upeita kampausvideoita, mutta koska itse en osaa niin haastavia tyylejä tehdä, ovat omassa käytössäni lähinnä heidän useita vuosia vanhojen videoidensa simppeleimmät tekniikat. Tässä siis kolme superhelppoa suosikkiani kaikille meille hiustumpeloille: etuhiusten taltuttamiseen sopivat vesiputous ja käärme, kun taas kettinkiletti tuo vaihtelua perusponnariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti