11. huhtikuuta 2019

Raskausviikot 22-24

Terveisiä pallerolta! Vaikka kuva on otettu tämänkertaisen viikkokatsauspätkän alkuvaiheilla, nyt alkaa selvästi jo olla järkeä kuvittaa näitä postauksia myös mahakuvilla. Vatsa on kasvanut aivan älyttömästi, ja huomaan selvän eron jopa kahden viikon takaisiin kuviin verrattuna. Kasvupyrähdyksen lisäksi minityyppi on aktivoinut jumppaamisissaan. Potkut näkyvät jo mahan päällekin, ja selällään maatessani minun on välillä hankala keskittyä muuhun kuin vauvan möyrintään.

Melkein heti rakenneultran jälkeen meillä oli neuvola, jossa käytiin läpi tukiin liittyviä kiemuroita. Tapasimme samalla työntekijän, joka tulee olemaan "oma terkkarimme" ainakin koko tämän vuoden. Uusi työntekijä oli mukava - ei yhtä timanttia kuin ensikäynnin ihana sijainen, mutta varmasti tyyppi, jonka kanssa hommat hoituvat ja on ihan kiva tavata jatkossakin. Nythän neuvolakäynnit alkavat tiheytyä, kun raskaus on edennyt yli puolenvälin ja vointia halutaan seurata alkuraskautta tarkemmin.


Olemme aktivoituneet isompien hankintojen suhteen sen verran, että nyt bebellä on vaatteiden ja kylpytuen lisäksi myös vaunut ja vaipparoskis. Molempien kanssa kävi ihan superhyvä tuuri! Olin juuri edellisenä päivänä puhunut kaverini kanssa vaipparoskiksista, kun eräs vauvaperheellinen tuttu laittoi minulle Facebook-viestiä. Hän oli bongannut kirpparilta kympillä samanlaisen roskiksen, joka heillä itsellään oli käytössä, ja kysyi, haluanko, että hän ostaa meillekin sellaisen. Todellakin halusin! Kyseessä oli vieläpä sama roskis, jota kaverini oli edellispäivänä kehunut (ja todennut yli sadan euron arvoiseksi uutena). En itse ole juurikaan perehtynyt vaipparoskisten maailmaan, mutta tässä mallissa erityisen kätevää on se, ettei erillisiä vaipparoskikseen tarkoitettuja roskapusseja tarvitse ostaa. Tavallinen pussi kelpaa hyvin, ja roskiksen ominaisuudet pitävät siitä huolimatta hajut kurissa.

Myös vaunut olivat onnekas kierrätyslöytö. Vaikka suosimme muuten käytettyä, jotenkin ensin nihkeilin käytettyjen vaunujen etsintää netistä. Loputtomaan vaunuominaisuuksien suohon uppoaminen ei houkutellut, joten pelkäsin, että kierrätettynä hankittaessa mukaan tulisi vielä kaksin verroin säätöä. Katselinkin ensin vaunuja uutena, ja ystävän kanssa kaupungilla kierrellessä löysin vauvantarvikeliikkeestä kivat, keskihintaiset yhdistelmävaunut. Tai no, 650 euroa olisi kyllä pikemminkin älyttömän kalliit, jos kyse olisi jostakin muusta tuotteesta - uudet vaunut ovat ihan tajuttoman hintaisia. Tyyriydestä huolimatta olin jo vähän sillä ajatuksella, että kyseiset vaunut voisivat olla hyvä valinta. Onneksi kotona mies takoi päähäni järkeä ja kehotti katsomaan Tori.fi:n tarjontaa. Ja ta-daa! Heti etusivulla huomioni kiinnittivät edulliset, hyväkuntoiset Briot. Mies laittoi myyjälle viestiä ja jo samana iltana hurautimme kärryjä hakemaan.

Nyt häkkivarastossamme odottavat siis 170 euron hinnalla hankitut Brio Happy -yhdistelmävaunut, jotka ovat lähes uudenveroisessa kunnossa. Mukaan saimme sadesuojan, hyttysverkon ja kaikenlaisia muita härpäkkeitä, joten itse asiassa käytettynä ostaminen oli ennakkoluulojeni vastaisesti varsin näppärää. Rahaakin meni vain neljäsosa uusien rattaiden hinnasta. Happyt vaikuttavat tukevilta ja loistavilta joka sään lenkkeilykäyttöön, jossa niitä pääasiassa tulemme tarvitsemaan. Pieniä miinuksia ovat suuri koko kasaan laitettaessa (koira joutuu jatkossa muuttamaan farmariauton peräkontista takapenkille, mikäli haluamme sekä vaunut että hauvan mukaan) sekä se, että etupyörät eivät käänny. Bussissa tai ahtaassa ostoskeskuksessa vaunumme eivät siis ehkä ole ihan ideaalit, mutta onneksi sellaisissa paikoissa ei tule juurikaan käytyä. Lisäksi, koska rahaa säästyi uusiin vaunuihin verrattuna niin paljon, olemme vähän miettineet satalappusen sijoittamista Tulan Free to Grow -kantoreppuun. Näin ollen vaunuja ei tarvitse välttämättä aina ottaa mukaan, vaan vauva voi kulkea mukana myös kannettuna.

Vaateostokset olen himmannut lähes olemattomiin, koska päätimme ottaa äitiyspakkauksen. Lisäksi tiedän, että äitini haluaa ostaa vauvalle jonkin verran vaatteita. Loput hankinnat ehtii siis tarvittaessa tehdä lähempänä synnytystä, kun pakkauksen vaatteita on päässyt hypistelemään ja garderobin kokonaisuus on selvillä. Parhaalla ystävälläni on laskettu aika toukokuussa, joten saan myös luultavasti häneltä keväämmällä hyviä käytännön vinkkejä järkevän vaatekaapin koostamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti