24. huhtikuuta 2019

Ohi on!


Hiphei ja hurraa, maanantaina sain vihdoin sanoa hyvästit koko kevään hartaudella työstämälleni kanditutkielmalle. Tekoprosessi oli pitkä ja polveileva, mutta toisaalta sain taas kandia naputellessani huomata, kuinka paljon pidän kirjoittamisesta ja johonkin aiheeseen syvällisesti sukeltamisesta. Vaikka aineiston metsästäminen, lähdeviitteiden jäljittäminen ja jatkuva tutkimuskysymyksen, rajauksen ja olennaisen sisällön miettiminen oli välillä aika raskasta, kandi oli kyllä kokonaisuudessaan enemmän nautinto kuin riippakivi. Mutta olen silti iloinen, että urakka on nyt ohi. Sopivasti kolme päivää ennen määräaikaa, vaikka tein viimeistelyt ja loppusilaukset varsin hitaalla tahdilla. Viime hetken paniikkihätää ei siis ehtinyt tulla.

Maanantai-iltana sain siis siirtyä lähes kouluvapaan loppuviikon viettoon. Torstaina on vielä kandin kypsyysnäyte, perjantaiksi olen lupautunut työvuoroon ja ensi viikon maanantaina on kevään viimeinen luento, mutta muutoin tälle viikolle on luvassa kauan kaivattua rentoutumista ja lomailua. Eilen kävin kaverini luona, torstaina menen neuvolaan ja kaupungille ja lauantaina tiedossa on parhaan ystäväni baby showerit. Niistä kirjoitan varmasti tarkemman postauksenkin.

Ihan tyystin en vielä tämän viikon jälkeenkään koulukirjoja hautaa, koska aion tenttiä touko-kesäkuun aikana ainakin yhden kirjatentin, mahdollisesti toisenkin, jos motivaatiota riittää. Kaikki kokoon saatavat opintopisteet kun ovat pois äitiysloman jälkeiseltä ajalta. Kirjatenteistä ei kuitenkaan onneksi tarvitse ottaa yhtään stressiä, koska voin lueskella materiaaleja täysin omaan tahtiini. Mies aikoo suorittaa kesäopintoja, joihin sisältyy päivittäistä läsnäoloa koululla, joten minulle on  tiedossa runsaasti omaa vapaata opiskeluaikaa kesäkuukausille. Nyt aion kuitenkin nauttia ainakin hetken ihan vain rennosta oleilusta ja elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti