11. kesäkuuta 2019

Kristilliset musiikkisuosikkini

Kuuntelemme autossa pelkästään kristillistä musiikkia, jota mies on ladannut muistitikulle. Lista on kasvanut vähitellen löytäessämme uusia, hyviä bändejä ja on tätä nykyä todella laaja ja monipuolinen. Myös tyylilajeja löytyy laidasta laitaan. Vaikken muuten arjessa kuuntele ikinä vaikkapa raskaampaa musiikkia, hengellisen elementin ansiosta oikeastaan mikä tahansa genre toimii. Tänään ajattelinkin jakaa muutaman suosikkiartistin kanssanne. Kristillisten bändien bongaaminen ei aina ole ihan helppoa, koska läheskään kaikki artistit eivät ole vaikkapa Spotifyssa tai YouTubessa, joten ehkä tämän listauksen kannalta joku löytää uusia tuttavuuksia. Olisin voinut luetella vielä vaikka kuinka monta muutakin bändiä, mutta ehkä nämä 15 riittävät alkuun.


Suomenkielisiä suosikkeja minulla on todella paljon. Hengellisessä musiikissa suomen kieli miellyttää minua englantia enemmän, koska kotimaisessa musassa tulee väkisinkin keskityttyä sanomaan vielä tavallistakin tarkemmin. Ehkä lempparini kaikista on varmasti monelle tuttu KLS, jonka tuotanto on pitkän toiminnan aikana ehtinyt paisua laajaksi kokoelmaksi ajatuksia herättäviä ja toimivia kristillisiä kappaleita. KLS:ssä minua viehättävätkin ennen kaikkea sanoitukset sekä laulajan Pertun todella hyvä ääni. Muita suomenkielisiä lemppareitani ovat Think Twice. Menevämmän ja iloisemman tyylisiä suosikkejani ovat mm. Park7 ja GodFm, joista jälkimmäinen käyttää nykyisin nimeä GFM. Myös Kraka on yksi suosikeistani. Heilläkin vahvuus ovat usein sanoitukset.

Raskaammasta kategoriasta autossamme soi usein Demon Hunter ja Theocracy. Kuten sanottu, en muutoin kuuntele metallia, mutta kummatkin osuvat siitä huolimatta hyvin makuuni. Vaikka tyylilaji on selvästi raskaampaa, kappaleissa on kuitenkin yleensä selkeät melodiat, joista pidän. Ei ihan yhtä metallikategoriaan menevä mutta silti raskaampaa tyyliä edustava lempparini on myös esimerkiksi suomalainen Lumina Polaris. Lumina Polariksessa on lisäksi yleensä todella hyviä sanoituksia.

Vaikka yleisestä olemuksestani sitä ei ehkä ihan heti arvaisi, yksi lempigenreistäni musiikkirintamalla on rap. Räppirintamalta löytyy tosi monia kotimaisia artisteja, kuten monelle tutut Immanuel, Pastorit ja BigBless. Ykkössuosikkini on kuitenkin englanniksi ja espanjaksi biisejä tekevä Psalms of Men. Heidän tuotantonsa ei ole kovin laaja ja biisejä ei juurikaan löydy esimerkiksi YouTubesta tai Spotifysta, mutta tykkään tosi paljon heidän kappaleistaan.

Vähän harvinaisempia genrejä kristillisellä kentällä edustavat reggaehenkinen Katajainen Kansa, eurodance-tyylinen G-Powered sekä tunnelmallinen Serafiel. Kaikki kolme ovat suomalaisia, vaikka Serafiel laulaakin englanniksi ja myös G-Powered on tehnyt joistain biiseistään englanninkielisiä versioita. Näistä lempparini on Serafiel, joiden kappaleiden fiilis on mielestäni tosi hieno ja miellyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti