16. kesäkuuta 2019

Synnytyskassin sisältö

En ole vielä pakannut sairaalakassia (enkä edes päättänyt, mihin laukkuun kaikki tarvikkeet laitetaan), mutta luetteloa synnytyksessä mahdollisesti tarpeellisista asioista olen koostanut jo pidemmän aikaa. Suurena apuna ovat olleet muiden synnyttäneiden synnytyskassilistaukset. Periaatteessahan sairaalassa ei välttämättä tarvitse juuri mitään: kaikki supervälttämätön tarjotaan kyllä talon puolesta, ja koska asumme lähellä sairaalaa, mies voi tarvittaessa käydä hakemassa unohtuneita tarvikkeita myöhemminkin. Omaa oloa kuitenkin rauhoittaa, kun kaikki olennainen on jo valmiiksi mietitty ja mukaan pakattu.


Ykkösprioriteetit. Kännykkä latureineen, kamera, neuvolakortti ja synnytyssuunnitelma. Kännykällä voi pitää yhteyttä ulkomaailmaan ja se toimii viihdykkeenä, kamera on tietenkin olennainen vauvan ensihetkien ja ehkä synnytyksenkin taltioimiseen. Olen kirjoittanut synnytyssuunnitelmaa Wordiin, mutta siellä se ei tietenkään hirvittävästi hyödytä, vaan minun pitäisi vielä kirjoittaa lista jonnekin paperille tai rekrytä mies tulostamaan se koululla paperille. Paperisen neuvolakortin sijaan nykyään käytössä on sähköinen järjestelmä, joten neuvolakortin unohtuminen ei olisi mikään katastrofi. Mahdollisten käyttökatkojen varalta pakkaan silti paperiversionkin mukaan.

Vaatteet. Sairaalasta saa tietenkin sairaalavaatteet itse synnytystapahtumaa varten. Kotiutumista ja mahdollista muutakin hengailua ajatellen otan kuitenkin mukaan rennot lököhousut, imetykseen sopivan t-paidan sekä vaihtosukat ja -alusvaatteet. Myös miehelle pakataan varmaan ainakin rennot olohousut ja jotakin vaihtovaatetta.

Imetystarvikkeet. Imettämistä varten aion pakata sairaalaan parit imetysrintaliivit, kestoliivinsuojia ja nännivoidetta. Rintakumeja tai maidonkerääjiä en ole hankkinut etukäteen, vaan ne ostan sitten kotiutumisen jälkeen, jos tarvetta tuntuu olevan. Manuaalinen rintapumppu odottaa valmiina kotona, mutta jos sairaalassa sille on tarve, lainaan sairaalan pumppua.

Vauvan tarvikkeet. Olen saanut jo suurin piirtein päätettyä, missä vaatteissa vauva kotiutuu sairaalasta. Otan kuitenkin varmaan kaiken varalta toisenkin vaatekerran mukaan, jos sairaalassaoloaika venähtää, omia vaatteita haluaa käyttää jo sairaala-aikana tai jostain syystä toinen asu ei tunnukaan sopivalta. Koska laskettu aika on heinäkuun lopussa, uskoisin, että sisävaatekerta riittää ulos lähtiessäkin melko hyvin. Pakkaan kuitenkin ainakin ohuen peiton ja harson mukaan, jotta autolle mentäessä vauva on suojassa mahdolliselta tuulelta. Turvaistuin täytyy tietenkin myös virittää valmiiksi autoon.

Hygieniatuotteet. Shampoo, suihkusaippua, hammasharja ja -tahna, huulirasva, kosteusvoide, hiusharja ja ponnareita, korvatulpat. Kaikki varmaan aika itsestäänselviä - sairaalassakin on kiva peseytyä tutuilla tuotteilla, ja naamalle valuva tukka ei välttämättä ole kovin kiva juttu synnyttäessä.

Välipalaa. Pakkaamme laukkuun miestä varten pari proteiinipatukkaa ja minulle pillimehua, välipalapatukoita sekä ehkä jotain karkkia tai suklaata. Jo synnyttäneen tuttavan suosituksesta aion myös jemmata kotikaappiin kuivattuja luumuja synnytyksen jälkeistä aikaa helpottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti