6. heinäkuuta 2019

Tv-sarjojen suosikkini

Vaihteeksi jotain muutakin kuin vauvajuttuja, nimittäin tänään ajattelin listata teille muutamia telkkarisarjoja, joita olen seurannut ja joista pidän. En katso ikinä sarjoja varsinaisesti television välityksellä, vaan aina tietokoneelta. Pääosin olen ilmaisten nettipalveluiden eli Areenan, Katsomon ja Ruudun varassa. Valinnanvaraa ei siis ole todellakaan samalla tavalla kuin maksullisten suoratoistopalveluiden kuukausitilaajilla, mutta itselleni ilmaistarjonta on riittänyt varsin hyvin. Eipä tule katseltua liikaa ohjelmia, kun uusia jaksoja ei ole rajattomasti saatavilla. Vauvalle ilmaiseksi saadussa BabyBox-paketissa tuli kylläkin mukana kahden kuukauden kokeilujakso Viaplayhin, joten saa nähdä, josko äitiyslomalla tulisi katseltua jotain muitakin sarjoja. Imetysmaratonien aikana sitä tuskin paljon muutakaan saa aikaiseksi.


The Big Bang Theory
Juuri päätökseensä tullut The Big Bang Theory, kotimaisemmin Rillit huurussa, on ollut pitkään minun ja mieheni vakiokatseltavaa. Hän esitteli sarjan minulle, ja vaikka komedia ei yleensä kuulu suosikkeihini, Big Bang Theoryn persoonalliset hahmot ja sympaattinen tiedehuumori kolahtavat minuun täysin. Olen nähnyt kaikki jaksot, joten sarjan päättyminen tuntui haikealta. Toisaalta lopettaminen oli varmasti hyväkin päätös, koska aivan viimeisillä kausilla juonikuviot eivät enää lähteneet ihan niin hyvin lentoon kuin aikaisemmin.

Hercule Poirot
Agatha Christien kirjoihin perustuva Hercule Poirot tarjoilee ihanaa vanhan ajan tyyliä ja murhamysteereitä puolentoista tunnin itsenäisissä jaksoissa. Näitä on nyt tullut taas Areenaan, ja vaikka osan olen nähnyt aikaisemminkin, en malta olla katsomatta niitä uudelleen. Luin nuorempana paljon Agatha Christien kirjoja, ja Hercule Poirotin lisäksi voin suositella myös Christien toisesta etsivähahmosta, Neiti Marplesta, tehtyjä telkkarijaksoja. Siinä missä Christien dekkarit olivat usein aluksi melko pitkäveteisiä ennen varsinaisen toiminnan ja murhan selvittelyn alkamista, tv-jaksoissa on mielestäni varsin hyvä ja otteessaan pitävä rakenne.

Syke
Suomalainen sairaalasarja, jonka viides kausi on nyt katsottavissa Ruudussa (ja kuudes maksullisena Ruutu+-palvelun puolella; itse en ole kuutoskautta nähnyt, vaan odotan sen siirtymistä ilmaispuolelle). Olen katsonut sarjan kaikki tähän mennessä tulleet tuotantokaudet, ja vaikka minuun upposivat ehkä paremmin Ylen aikaiset neljä ensimmäistä kautta, olivat uudetkin jaksot mielenkiintoisia. Hahmoja vain alkaa ehkä olla vähän liikaa, vaikka periaatteessa sairaalan uusista kasvoista pidänkin. Joka tapauksessa Syke on mielestäni laadukas kotimainen draamasarja, jonka ehdoton helmi on omalaatuinen kirurgihahmo Petteri Holopainen.

Selviytyjät
Selviytyjiä seuraan tälläkin hetkellä, sillä Katsomossa pyörii parhaillaan jo sarjan 33. tuotantokausi Millenials vs. Gen X. Katson ylipäätään paljon tosi-tv:tä, koska sitä ilmaispalveluissa yleensä on eniten tarjolla, mutta Selviytyjät on ehdottomasti yksi lemppareistani. Seikkailuolosuhteet, ihmissuhdepeli ja mielenkiintoiset käänteet muodostavat kokonaisuuden, jota jaksaa seurata kaudesta toiseen. Sarjan konsepti vain toimii, minkä todistavat varmasti jo vuosikaudet jatkunut tuotanto sekä lukuisat fanitkin.

The Handmaid's Tale
The Handmaid's Talen dystopia-asetelma on mielestäni todella mielenkiintoinen. Sarja pitää otteessaan eikä käänteitä pysty arvaamaan ennalta. Itse olen valitettavasti päässyt näkemään vasta ensimmäisen tuotantokauden, vaikka jenkkilässä pyörimässä ovat jo kolmannen kauden jaksot. Harmitti ihan älyttömästi, kun tajusin, että toka kausi on pyörinyt tänä kevään Areenassa, mutta minä olen onnistunut missaamaan sen ihan täysin! Nyt näkyvissä ovat enää toisen kauden viimeiset jaksot, joita en tietenkään halua katsoa, kun monta jaksoa on jäänyt välistä. Voihan ärsyynnys. Ei auta kuin toivoa, että toka kausi tulisi vielä jossain vaiheessa jonnekin nähtäväksi ilmaisena.

Criminal Minds
En ole katsonut Criminal Mindsia muutamaan vuoteen, mutta tykästyin sarjaan ja sen mielenkiintoisiin rikosmysteereihin jo joskus yläkouluikäisenä, kun katselin jaksoja satunnaisesti telkkarista. Parasta sarjassa ovat jännittävät ja kiinnostavat rikokset sekä kiinnostavat päähenkilöt, joista suosikkini on persoonallinen Spencer Reid. En ole nähnyt läheskään kaikkia Criminal Mindsin tuotantokausia enkä ole itsekään ihan perillä, minkä verran jaksoja minulla on katsomatta. Tämä on kuitenkin ehdottomasti sellainen sarja, jota seuraisin mielelläni nykyisinkin, mikäli löytäisin helpon pääsyn ilmaisten jaksojen äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti