3. heinäkuuta 2019

Virkkuukoukulta tullutta


On jälleen aika kurkistaa, mitä olen virkannut viimeisen kuukauden aikana. Aikaisempia virkkauksiani löytyy tästä postauksesta ja tässä tekstissä kerron virkkausinnostukseni alusta. Tässä kuussa virkkaukseni keskittyivät lähinnä ystäväni vauvan ristiäislahjan ympärille. Halusin antaa kummitytölleni jotakin itse tehtyä, ja aika nopeasti keksinkin, mitä lahjaan voisi kerätä. Koska pelkän langan ja virkkuukoukun lisäksi tekeleeni edellyttivät ensimmäistä kertaa myös joitain muita tarvikkeita, tilasin Nappikauppa Punahilkan kautta muutamia klipsejä, tuttirenkaita ja helistimiä kotiin. Tilaaminen sujui oikein näppärästi, ja tuotteet tipahtivat postiluukusta muutamissa päivissä.Ristiäislahjan tärkein virkattu elementti oli norsuaiheinen vaunukoriste. Olin virkannut norsuja jo aikaisemminkin, joten aloitin tuttuun tyyliin virkkaamalla kolme norsua tämän ohjeen mukaisesti. Väreiksi valitsin tyttömäiset mutta neutraalit vaaleanpunaisen ja valkoisen. Vauvan lahjaan tehdyistä norsuista tuli kokemuksen ja harjoittelun myötä huomattavasti siistimpiä ja pienempiä kuin aikaisemmin tekemistäni elefanteista, mikä on tietysti lahjassa kiva juttu. Lopuksi yhdistin norsut langalla, laitoin väleihin ihan vain Prismasta ostamiani valkoisia puuhelmiä sekä kiinnitin päihin klipsut, joilla koristeen voi kiinnittää. Vaunukoristeesta tuli mielestäni tosi nätti! Toivon mukaan myös pituus on sopiva: yritin mallailla sitä meidän vaunuihimme oikean mitan määrittämiseksi. En ole muuten vieläkään päättänyt, mihin käytän aiemmin tekemäni kolme elefanttia. Koska nuo viime postauksessa esittelemäni norsut ovat huomattavasti kookkaampia, ne eivät oikein mahdu kolmisin vaunukoristeeseen. Olenkin miettinyt, pitäisikö solmia niistä vain jonkinlainen koriste vaikkapa vauvan pinnasänkyyn.

Toiseksi lahjaksi virkkasin vauvalle nallehelistimen tätä ohjetta mukaillen. Helistimen muodosta ei tullut ihan niin onnistunut kuin olisin toivonut, mutta ihan söpö nallukka silti mielestäni on. Pieneksi ekstraksi lahjaan tein vielä valkoisen tuttinauhan, joka olikin todella nopea ja simppeli projekti. Yksinkertaisen valkoinen nauha sopii hyvin yhteen kaikenväristen vaatteiden kanssa, eikä virkkaamisessa mennyt kuin reilu vartti. Tilasin tuttinauhatarvikkeita sen verran, että aion ehdottomasti tehdä pari eriväristä nauhaa myös omalle vauvallemme.


Loppukuusta, saatuani ristiäislahjaan tulevat elementit valmiiksi, tein vielä yhden vähän erilaisen helistimen tätä ohjetta mukaillen. Jätin ohjeessa olevat jalat tekemättä, koska arvelin helistimestä tulevan siistimmän näköisen ilman niitä, eivätkä ne mielestäni olleet välttämättömät eläimen ulkonäön kannalta. Pupun sijasta päädyin myös tekemään vauvamme helistimestä koiran. Sovelsin siis kuonon ja korvat päästäni muutaman yrityksen ja erehdyksen kautta. Koirahelistimestä tuli mielestäni tosi kiva, ja tällä tyylillä helistimen tekeminen tuntui myös itselleni helpommalta kuin nallehelistimen tapaan virkkaaminen. Minulle jäi tarviketilauksesta ylimääräiseksi yksi helistimen sisusta, joten jos innostun tekemään vielä kolmannen helistimen vaikkapa jonkun toisenkin vauvan lahjaksi, suosin luultavimminkin tätä koirahelistimen pitkulamallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti