14. joulukuuta 2018

Ihonhoitorutiinini

Olen ihonhoidon ja kosmetiikkatuotteiden suhteen aikamoinen tuuliviiri. Toisena päivänä luen kosmetiikkablogeista seerumeista ja hoitonesteistä ja haavailen ihonhoitorutiinini laajentamisesta, toisena taas selailen luonnollisuuteen keskittyneitä kanavia ja mietin, onko viime vuosina korealaisen kosmetiikan myötä supersuosioon räjähtänyt ihonhoitohifistely ja valtava kosmetiikkabisnes pelkkää humpuukia. Siispä myös ihonhoitorutiinini poukkoilee vähän näiden kahden ajattelutavan välimaastossa.


Jokapäiväinen ihonhoitorutiinini on erittäin yksinkertainen. Pyyhin kasvoni puhtaiksi iltaisin Lumenen miselliveteen kostutetulla pumpulipallolla. Koska en yleensä meikkaa, misellivesi riittää puhdistukseen oikein hyvin. Ripsivärit poistan tarvittaessa perus Aqualan-voiteella, jota olen käyttänyt silmämeikinpoistoaineena ihan teini-iästä asti äitini jalanjäljissä. Pohjameikit peseytyvät tarvittaessa Erisanin puhdistusaineella.

Puhdistuksen jälkeen levitän kasvoilleni Erisanin kosteuttavaa kasvovoidetta, johon tutustuin ensimmäisen kerran saatuani sitä viime jouluna lahjaksi. Normaalille ja sekaiholle tarkoitettu kosteusvoide on iholleni täydellinen: ei tuki huokosia, mutta kuitenkin kosteuttaa selvästi tehokkaammin kuin apteekista saatava Humektan, jota käytin aikaisemmin. Levitän voidetta kasvoilleni paitsi iltaisin, myös joka toinen aamu suihkun jälkeen. Silmänympärysvoidetta käytän niin ikään pääasiassa suihkussa käynnin yhteydessä. Luin Pirkka-merkin voiteesta netistä suosituksia, ja ostin sen kokeiluun, koska putilo oli huomattavan halpa. Tuote on mielestäni ihan ookoo, mutta sen loppuessa testaan varmaan vaihteeksi jotain muuta.


Vaikka päivittäinen ihonhoitorutiinini on supersimppeli enkä jaksa viettää kylpyhuoneessa kuin hetken, toisaalta ihonhoito voi mielestäni olla myös itsensä hemmottelua. Aina toisinaan kaivan kaapista esiin kuorintavoiteen ja kasvonaamion, joilla saa nopeasti aikaan ihanan hemmotteluhetken ja rentoutuneen olon. En ole varma, onko epäsäännöllisellä tehohoidolla muita kuin henkisiä vaikutuksia, mutta ainakin kasvot ovat aina superpehmeät kuorinnan ja naamion jälkeen.

Joululahjatoivomuksiksi esitin tänä vuonna seerumin ja konjac-sienen, joten pientä laajennusta tuotevalikoimaani on todennäköisesti tiedossa. Seerumi on kiva hemmotteleva lisä ennen kosteusvoidetta arkena tai hemmotteluhetkinä, konjac-sieni taas juuri sellainen nopea ja kätevä kasvojuenpuhdistaja, joka uppoaa yksinkertaiseen tyyliini. Jatkossakin iholleni on siis luultavasti tiedossa vähän molempia laitoja: hemmotteluhuoltoa ja arjen pikarutiinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti