26. lokakuuta 2018

3 helppoa lihatonta arkiruokaresepetiä

Ainakin minulla on jatkuvasti haku päällä uusien helppojen arkiruokarespetien löytämiseksi. Ihanteellisimpia ovat sellaiset, jotka ovat nopeita valmistaa ja jotka säilyvät jääkaapissa niin, että niitä voi tehdä kerralla useamman päivän annoksen. Erityisen kiva on tietysti keksiä lihattomia vaitoehtoja, koska yritän jatkuvasti viedä ruokavaliotamme kasvispainotteisempaan suuntaan.

Tänään ajattelinkin jakaa teille kolme ruokalajia, joita meillä syödään usein, ja jotka täyttävät nuo kriteerit. Näissä arkiruoissa proteiininlähteenä toimii joko salaattijuusto, tonnikala tai sienet, ja ne on näppärä valmistaa kiireessäkin. Pinaattipasta valmistuu parhaimmillaan 10 minuutissa ja sienirisoton kokkaus kestää noin 20 minuuttia. Tonnikalavuoka vaatii reilummin aikaa uunissa, mutta siinäkin aktiivinen ruoanlaitto vie vain reilun vartin.


Tomaattinen tonnikala-perunavuoka
noin 900g perunoita
2 prk tonnikalapaloja vedessä
1 pkt salaattijuustoa
400g maustettua tomaattimurskaa

Pese ja kuori perunat ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka ja laita kerros perunasiivuja vuoan pohjalle. Levitä tonnikala perunoiden päälle ja lisää toinen kerros perunasiivuja. Levitä perunoiden päälle tomaattimurska ja lisää vielä viimeinen ohut kerros perunoita. Lopuksi pilko salaattijuusto ohuiksi paloiksi ja laita se perunoiden päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 50 minuuttia.


Pinaattipasta
300g pakastepinaattia
250g miniluumutomaatteja
100g sipulia
200g salaattijuustoa
2,5dl ruokakermaa
pastaa (oma suosikkini on farfalle)

Keitä pasta ohjeen mukaisesti. Laita pakastepinaatti pannulle sulamaan. Hienonna sipuli, puolita miniluumutomaatit ja pilko salaattijuusto kuutioiksi. Lisää sipuli pannulle, kun pinaatti on lähes sulanut. Kun sipuli on kuullottunut, kaada kerma pannulle ja lisää tomaatit ja salaattijuusto. Laita levy pois päältä ja anna kastikkeen lämmetä vielä pari minuuttia jälkilämmöllä.

Sienirisotto
3 dl riisiä
250g sieniä (itse käytin kaupan perus herkkusieniä, mutta näin syksyllä esimerkiksi itse poimitut kantarellit olisivat varmasti ihan super!)
200g sipulia
n. 200g pakasteparsakaalia (tai jotain muuta vihreää)
2 dl ruokakermaa
kasvisliemikuutio
mustapippuria
(aromi)suolaa

Jos pakasteparsakaali on pussissa kovin suurikokoisina nuppuina, anna sen sulaa hetki ja paloittele pieniksi kaistaleiksi. Laita parsakaali ja riisi keittymään pakkauksen ohjeen mukaisesti 15 minuutiksi kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Pilko sillä aikaa sienet ja sipuli ja kuullota ne pannulla. Kun riisit ovat keittyneet, kaada sipuli-sieniseos ja ruokakerma riisin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja mausta mustapippurilla ja aromisuolalla.

Hyvää ruokahalua, toivottavasti näistä resepteistä on teille iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti