10. maaliskuuta 2019

Vauvan sukupuolen selvittäminen


Meillä on reilun viikon päästä aika rakenneultraan, jossa tyypillisesti tarjoutuu ensimmäistä kertaa mahdollisuus saada tietää, onko vauva tyttö vai poika. Kaikki eivät sitä kuitenkaan syystä tai toisesta kysy. Minulle on ollut alusta asti ihan selvää, että haluan selvittää sukupuolen. Raskausaika on niin pitkä ja tulokkaan odottaminen tällaiselle kärsimättömälle sielulle  niin vaikeaa, että on ihanaa saada tietää pienestä jotain uutta jo näin "matkan varrella". Vaikka kumpi tahansa olisi ihan yhtä toivottu enkä osaa toivoa kumpaakaan lopputulosta, sukupuolella kuitenkin on meille merkitystä.

Varsinkin alkuraskaudessa mies oli vahvasti sitä mieltä, että sukupuoli saisi pysyä yllätyksenä syntymään saakka. Ajatus leffatyylisestä "se on tyttö/poika!" -hetkestä kuulosti hänestä kivalta. Nyt hän on kuitenkin suostunut ihan hyvillä mielin siihen, että asia selviää jo ultrassa. Minulle sukupuolen kuuleminen on sen verran tärkeää, ja koen tiedon helpottavan mielikuvien luomista vauvasta. Vaikka jännitysmomentti synnytyksessä voisi toki olla ihan hauska, itse koen, että syntymässä itsessään on jo niin iso tunnemyllerrys käynnissä, ettei etukäteen tiedetty sukupuoli vie siitä mitään pois. Sen sijaan raskausajan ajoittaiseen pitkäpiimäisyyteen edes joku lisäinfo vauvasta tuo paljon iloa.

Tieto sukupuolesta helpottaa myös vaatteiden ja muiden hankintojen tekoa. Vaikka pidän aika neutraaleista vauvanvaatteista ja suosikkivärejäni ovat vaaleansininen ja -vihreä, sukupuoli kuitenkin ohjaa valintoja jonkin verran. Olen toki ostanut paljon vaatetta jo tähänkin mennessä - oikeastaan paljon enemmän, kuin mitä etukäteen olisin olettanut - mutta nyt olen joutunut jättämään selkeän sukupuolitetut vaatteet kirpparipöytiin. Poikavauvan kohdalla sukupuolella ei olisi vaatteiden kannalta niin väliä, koska omaa silmääni miellyttävät neutraalit sävyt ovat usein kuitenkin enemmän poikatyylisiä. Siltä varalta, että lapsi on tyttö, haluaisin kuitenkin hankkia edes jotain vaaleanpunaista ja hempeää, vaikka pinkki mekkotyyli ei meikäläiseen purekaan.

Toki on aina mahdollista, että vauva ristii jalkansa eikä sukupuolta yrityksistä huolimatta näy. Pakko sanoa, että siinä tilanteessa olisin kyllä aika pettynyt. Sukupuolta on tullut kuitenkin arvuuteltua paljon, ja vaikka asia toki selviää ajallaan ihan varmasti, olisi se mukava kuulla jo nyt. Täytyy siis vain odotella ensi viikon tiistaita ja toivoa parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti